10 pinsamma frågor om kvinnors bröst

kvinnors bröst

Kvinnors bröst, bröstvårtor, små och stora bröst, implantat och bröstorgasmer (de existerar faktiskt!) – exporter svarar på frågor du aldrig vågat fråga din partner.

Du älskar kvinnors bröst. Du stirrar på dem, du kollar upp dem på nätet och du vill så gärna släppa lös dem från deras fängelse (vi pratar om behåar om du inte hängt med) men du vet inte riktigt vad du ska göra med dem, eller hur? Inte för att vara sån men kolla in våra tidigare inlägg om hur du smeker bröst på bästa sätt och hur du smeker hennes bröst nu. I vilket fall så ska vi komma tillbaka till ämnet: bröst! Det är något som ibland har förvirrat männen. Om du känt att det varit för skämmigt att googla vad det där är med inverterade bröstvårtor, varit nyfiken om bröstvårtornas storlek och färg eller hur hennes bröstimplantat påverkar henne så läs vidare.

Vi har samlat 10 pinsamma frågor om kvinnors bröst och fått svar från några experter.

1. Små eller stora bröst

Fråga: “Är män biologiskt programmerade att vara mer attraherade av tjejer med stora bröst?”

Svar: Män är biologiskt programmerade att attraheras av bröst, men storleken är inte en avgörande faktor. Delar av attraktionen är troligen evolutionär eftersom kvinnors bröst påminner oss om att dia och aktiverar våra bandbyggande kretsar i hjärnan. Vad gäller storleken så pekar forskningen på att män är mest intresserade av kroppsproportioner och hur fett är distribuerat över kroppen snarare än bara bröstens storlek.

2. Bröstvårtans storlek

Fråga: “Varför har visa kvinnor extremt stora bröstvårtor och andra har riktigt små? Är storleken ärftlig eller är det slumpmässigt?”

Svar: “Bröstvårtor är lika unika som fingeravtryck, det finns inga som är likadana. Eftersom bröstvårtornas och vårtgårdarnas storlek är kopplade till bröststorleken så är det ganska rätt att saga att storleken är ärftlig. Däremot finns det ett antal andra faktorer som också påverkar bröstens storlek, så som ålder, diet, graviditet, menstruation och kroppsvikten.

3. Inverterade bröstvårtor

Fråga: “Jag hade sex för första gången med en tjej och jag blev chockad när jag såg att hennes bröstvårtor var inverterade. Vad beror det på?”

Svar: Det är ungefär so matt fråga om navlar som kan vara insjunkna eller stå ut, vilket gör att vi kan saga så här: det är vanligt och det spelar ingen rollen när det rör stimulering. De kallas ibland för blyga bröstvårtor, och det är en av många saker med våra kroppar som är intressanta eftersom vi alla är så olika. Dock är det inget att oroa sig för

4. Bröstvikt

Fråga: “Hur mycket väger ett vanligt bröst?”

Svar: Bröstens vikt beror helt på hur stora dem är, och hur mycket fettvävnad och hur tät vävnaden är I bröstet. Eftersom storleken varierar så mycket från kvinna till kvinna så är en medelvikt svår att beräkna. Däremot så är en uppskattning att ett medelstort bröst väger runt 0,7 kg (detta gäller för en medelstor kupa, vilket är runt B och C).

5. Bröstvårtornas känslighet

Fråga:  “Min flickvän vill inte att jag smeker hennes bröstvårtor efter vi haft sex, hon säger att de är för känsliga. Varför då?”

Svar: De mest känsliga erogena zonerna sväller upp vid den sexuella upphetsningens topp och fylls med blod, vilket för att de kan vara känsliga för beröring. Det är som när ollonet blir jättekänsligt under och efter en utlösning, hennes bröstvårtor behöver helt enkelt en liten paus för att återhämta sig efter hon kommit. Oroa dig inte, det är oftast en kort tid innan dem är redo för att smekas igen!

6. Smeka hårdhänt

Fråga: “Jag har varit med några kvinnor som gillar när jag smiskar till eller biter i deras bröst under sexet medan andra har avskytt det. Är vissa bröst känsligare än andra?”

Svar: Känsligheten varierar definitivt från tjej till tjej. Precis som känslighet och smärttröskel är individuell så är även upphetsning väldigt personlig. Du kan även uppleva att vissa tjejer vill att du är hårdhänt en dag medan en vecka senare vill hon att du är mer försiktig. Det kan vara på grund av hennes menstruationscykel som kan påverka hur hon uppfattar njutning och smärta.

7. Bröstorgasmer

Fråga: “Jag har last att tjejer kan få en ‘bröstorgasm’, stämmer det?”

Svar: Det är det, en liten procent av alla tjejer kan uppnå orgasm genom att deras bröst stimuleras. Forskare håller just nu på att studera fenomenet med MRI. Dessa vetenskapliga studier backar upp detta. Den senaste visar en koppling mellan stimulering av bröstvårtan vilket aktiverar samma områden i hjärnan som när klitoris och vaginan stimuleras.

8. Hängiga bröst

Fråga: “Blir alla kvinnors bröst hängiga efter kvinnan fött barn och/eller ammat?”

Svar: Ja, tyvärr. Din partners bröst kommer att tappa sin fasthet ju äldre hon bli, på grund av olika faktorer – även om hon inte får bar eller ammar. Den senaste forskningen visar att amning inte är den enda anledningen till hängiga bröst. Anledningen till det kan härledas till ålder, hormoner, graviditet och gener.

9. Bröstimplantat

Fråga: “Är tjejer med bröstimplantat mindre känsliga?”

Svar: Ibland. Anledningen är att kirurgiska ingrepp kan orsaka nervskador, visa kvinnor som har gjort bröstförstoring rapporterar att de blivit mindre känsliga efter operationen – särskilt runt bröstvårtorna. Däremot så finns det stor variation under återhämtningen och det finns got om kvinnor som gjort bröstförstoring som uppger att de får mycket njutning av sina nya bröst.

10. Höger eller vänster

Fråga: “Är ett bröst känsligare än det andra?”

Svar: Ja! Ett bröst (och en bröstvårta) är vanligtvis mer känsligt, så vi föreslår att du tar reda på vilken sida tjejen föredrar. Erotisk känslighet på vänstra sidan är vanligast, men det enda sättet att få veta är att fråga!